Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tro på vetenskap eller tro med vetenskap?

oktober 12, 2019 @ 1:30 e m - 3:30 e m

Vad innebär det att vara hängiven och intellektuellt redlig forskare liksom religiöst troende på en och samma gång? Och vad har det för betydelse i ett bredare mänskligt perspektiv? Andrew Briggs, fysikprofessor i nanomaterialvetenskap vid University of Oxford, talar i denna öppna föreläsning om detta med utgångspunkt från sin senaste bok “It Keeps Me Seeking: The Invitation from Science, Philosophy, and Religion”, Oxford University Press 2018. Föreläsningen hålls på engelska.

Andrew Briggs föreläsning följs av en paneldiskussion på ämnet som leds av Patrik Adlarson, forskare i kärn- och partikelfysik vid Uppsala universitet. Övriga deltagare är Andrew Briggs, Anita Hansbo (univ. lektor i matematik, tidigare rektor Jönköping University), Josefin Holmström (doktorand i engelsk litteratur och författare, University of Cambridge) och Hans Liljenström (professor i biometri, SLU).

Föreläsningen och diskussionen hålls på engelska. Deltagande är gratis och den som önskar kan förboka lunch på Sigtunastiftelsen för 170 kr i samband med anmälan (gratis på biljett-länken).

Ett samarrangemang mellan Sigtunastiftelsen (www.sigtunastiftelsen.se) och nätverket Kristen i Akademin (www.kristeniakademin.se).

Detaljer

Datum:
oktober 12, 2019
Tid:
1:30 e m - 3:30 e m
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/581183225751196/

Arrangör

Kristen i akademin: forum för tro, kunskap och kultur
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31
+ Google Map
Visa Plats-webbplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *